Milanović o Ustavnom sudu Hrvatske: “Tamo u sjeni ima glodavaca koje treba istjerati van”

Regija 19. mar 202415:11 0 komentara
Zoran Milanović (TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ)

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Ludbrega, a nakon toga dao je izjavu za medije.

Izjavu predsjednika Milanovića pratite UŽIVO na N1.

Osvrnuo se na izlazak IDS-a i Fokusa iz lijeve koalicije.

“Ja u tome ne sudjelujem. Mislim da su izbačeni. Ili su tražili previše, a možda nisu. Nemojte me pitati, ugrozit ću SDP, a to ne želim, ovi gangsteri su mi već stavili pištolj na sljepoočnicu, ovo je ucjena, kao da dijete otmeš”, rekao je.

Milanović je postavio pitanje “ko je donio odluku kojom se ubija demokratij” te je zakljućio da se zabranjuje govor.

“Isti taj USUD je više puta oglasio da u Hrvatskoj postoji problem s izbornim jedinicima, da je to toliko akutno da su se morali oglasiti i pozvati Sabor da hitno nešto napravi. To Sabor nije napravio nego iz 15. pokušaja. Ja bih zaključio da je dubina tog problema je tolika da bi to trebao biti razlog za poništenje izbora, jer ti tipovi nam se prijete da ako krivo pogledamo da će ponišititi. To će biti prva proljetna rezdiba treće trepublike. Nisu poništili izbore zbog disprorprcija na koje su same ukazivali, ali kad se predjsednik koja je politička osoba i koja se može kandidirati na europskim izborima. Taj čovjek će dobiti Nobelovu nagradu iz logike za one s posebnim potrebama”, rekao je Milanović.

Za suce Ustavnog suda kaže da imaju ogromnu moć, ali da su to nepoznati ljudi koji prijete političkim strankama za koje su milioni glasali.

“Sutra će zabrniti crvenu boju pa nećemo imati ni hrvatski grb. Grozomorno. S tim ću se obračunati. Sad manje-vše gotovo, neće me navući. Sve smo vidjeli. Tamo u sjedni ima nekoliko glodavaca koje treba istjerati van”, poručio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!