Miličević, Arnaut, Topić, Mesihović, Anđelić u Danu uživo

Vijesti 28. mar 202412:25 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo gledajte:

Danas se održava 11. posebna sjednica Narodne skupštine Republike o aktuelnoj, bezbjednosnoj i političkoj situaciji u svijetu i uticaju na Republiku Srpsku. No, glavno pitanje je hoće li biti usvojen entitetski izborni zakon, nakon što je Christian Schmidt posegao za bonskim ovlaštenjima?

U “Danu uživo” pratimo sjednicu u Banjaluci, ali i zasjedanje Vlade FBiH na kome se očekuje odluka o direktoru KCUS-a, kao i druge aktuelne događaje u BiH i regionu.

Posebna sjednica NSRS, bezbjednosna i politička situacija koje su je produkovale, nametanje tehničkih izmjena izbornog zakona BiH, eventualna blokada računa stranke koju predvodi – teme su o kojima razgovaramo sa Milanom Miličevićem, predsjednikom SDS-a.

Jedan od onih koji su pozdravili nametanje izmjena Izbornog zakona od strane Kristijana Šmita je i ambasador BiH u Njemačkoj – Damir Arnaut. Danas je naš gost, pa ga pitamo kako će ovo uticati na koalicione odnose stranaka u vlasti, ali i na evropski put BiH, nakon zelenog svjetla iz Brisela prošle sedmice.

Domaće aktuelnosti, od nametanja tehničkih izmjena Izbornog zakona, preko još jedne posebne sjednice NSRS, do efekta sankcija SAD na pojedince i stranke – komentarišemo sa novinarkom i političkom analitičarkom Tanjom Topić.

Je li vrijeme za reformu kantonalnog Zakona o visokom obrazovanju, obrazujemo li studente za zanimanja kojih za par godina neće biti, na koji način vlast pokušava zadržati mlade, kakvo je stanje na javnim visokoškolskim ustanovama – za „Dan uživo“ govori Adna Mesihović, ministarka za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

Geopolitičke prilike nakon terorističkog napada u Moskvi, odnose Izraela i SAD, te mogućnosti za okončanje ratova u Ukrajini i na Bliskom istoku – analizira član odbora za političke nauke ANU BIH, profesor međunarodnih odnosa iz Londona Neven Anđelić.

U “Danu uživo” donosimo i sportske aktuelnosti, servisne informacije…

Sa vama ovog četvrtka Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!