Ministar Katica povodom obilježavanja 6. aprila: Ovo nije posao, ovo je poziv

Vijesti 06. apr 202314:34 0 komentara
N1

Povodom 6. aprila, “Dana policije Kantona Sarajevo”, Sindikat policije Kantona Sarajevo kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS na prigodan način odali su počast poginulim policajcima tokom agresije na BiH u periodu 1992.-1995. godina, kao i policijskim službenicima koji su svoje živote dali izvršavajući službene poslove i zadatke mimo navedenog perioda.

Tim povodom izjavu za medije dao je ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica.

“Danas je i dan policije Kantona Sarajevo. Dozvolite da svim pripadnicima MUP-a KS čestitam ovaj njihov dan. Bitno je napomenuti i činjenicu da su upravo u ovim uniformama žene i muškarci 1992. godine stali prvi u odbranu ovog grada naše domovine. Podsjećamo na njih i na ovaj dan. Podsjećamo se i na oni koji su svoj život dali poslije agresije radeći ovaj častan poziv”, kazao je Katica, a onda je dodao:

“Ovo nije posao, ovo je poziv. Branite živote građana i brinete za njihovu sigurnost, to mora biti poziv. Morate biti hrabri i zato je to neki poseban poziv koji rade naši policajci.”

Između ostalog, ministar Katica je kazao kako će se u narednom periodu potruditi da na što bolji način unaprijede rad policije.

“Mi u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, u Vladi, Skupštini KS ćemo se truditi da obezbjedimo što bolji materijalno-tehnički položaj naših pripadnika. Želimo da obezbjedimo najbolju, najhrabriju, najopremljeniju policiju koju možemo imati u današnje vrijeme”, istaknuo je.

Na kraju izjave za medije je kako kako KS ima najbolju policiju koja radi sve kako bi obezbjedili sigurnost u ovom gradu.

“Rade najbolje na svakom pedlju ovog kantona. Trudimo se da imamo još više ljudi. Raspisujemo konkurse. U narednom periodu ćemo imati konkurs za mlade inspektore i to po novom zakonu”, kazao je Katica.

Također, danas su obišli i mjesto ubistva u naselju Alipašino Polje i položili vijenac na spomen-obilježju ubijenim policijskim službenicima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!