Ministarstvo prosvjete u RS: Pozivamo roditelje da postupaju u skladu sa najboljim interesima djece

Vijesti 22. apr 202415:04 0 komentara
Fena / Ilustracija

​Ministarstvo prosvjete i kulture poštuje pravo roditelja da izražavaju svoj stav u vezi sa izborom novog direktora Javne ustanove Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka, ali naglašavamo da još uvijek nismo dobili niti jednu pisanu predstavku roditelja u vezi sa radom direktora, saopšteno je.

“U toku današnjih protesta od ukupno 104 djece uključene u programe predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavi nije prisustvovalo njih 38. Ministarstvo prosvjete i kulture još jednom poziva roditelje da postupaju u skladu sa najboljim interesima djece i da istoj omoguće redovno pohađanje nastave”, rečeno je.

Školski odbor Javne ustanove Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka, raspisao je konkurs za izbor i imenovanje direktora navedene ustanove 1. 12. 2023. godine, a Odluku o izboru novog direktora Snježane Pajčin, diplomiranog defektologa, sa dugogodišnjim radnim iskustvom i ostvarenim rezultatima u radu, Vlada Republike Srpske donijela je 4. aprila 2024. godine.
Naglašavamo da Snježana Pajčin u potpunosti ispunjava sve uslove za izbor direktora ove navedene ustanove, te da je konkurs za izbor direktora raspisan i sproveden u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima koji regulišu ovu oblast.

S obzirom da je procedura vezana za izbor novog direktora sprovedena svi roditelji koji budu imali primjedbe na rad novog direktora mogu iste da jasno obrazlože i upute Školskom odboru, Ministarstvu prosvjete i kulture kao i Republičkoj prosvjetnoj inspekciji, kažu u Ministarstvu.

Inače, Snežana Pajčin novoizabrana direktorica Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora u Banjaluci, kratko je za “Nezavisne novine” prokomentarisala da je danas došla na ovu poziciju, i da nema komentar povodom protesta roditelja.

“Danas sam došla na posao, te nemam komentar na ovu situaciju”, kazala je Pajčinova.

Saša Tatić, bivši direktor ove škole za “Nezavisne novine” ističe da ne želi komentarisati izbor direktorka, jer je imenovanje izvršila Vlada Republike Srpske.

“Ne mogu komentarisati čitav proces izbora, jer postoje protokoli koje trebam poštovati”, kazao je Tatić.

Međutim kako je rekao, o roditeljima čija djeca pohađaju nastavu u ovoj školi treba povesti računa.

“Mora se povesti računa o tome da su ti roditelji koji svaki dan borave u našoj ustanovi. Ti roditelji su pravi borci, oni su navikli na nedaće i probleme u životu, a koliko sam ja shvatio oni se bore za dostojanstvo”, kazao je Tatić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!