MUP KS o Bh. Povorci ponosa i “Anti LGBT” protestu: Zahvalnost svim građanima

Vijesti 14. avg 202114:57 > 14:58
Izvor: N1/Ilustracija

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, u saradnji i uz pomoć kolega iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zatim Federalne uprave policije i Uprava policije MUP-a: Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog, Srednjebosanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona, poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova: "Povorke ponosa" i "Anti LGBT" protesta, koji su održani u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije na poslovima fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja ovih događaja.

Iz Uprave policije MUP-a KS konstatovali su da su, sa sigurnosnog aspekta, uspješno realizovani zadaci koji su se našli pred Upravom policije, te da su policijski službenici bili na visini zadatka.

“Želimo izraziti zahvalnost svim građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo za strpljenje i razumijevanje, s obzirom da je, zbog održavanja ovih javnih skupova, bio obustavljen saobraćaj u užem gradskom području”, kazali su iz Uprave policije MUP-a KS.

Također, zahvalnost i čestitke izrazili su i policijskim službenicima i uposlenicima svih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji današnjih planskih aktivnosti, posebno uzimajući u obzir vremenske prilike u kojima je bilo neophodno izvršiti današnje zadatke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar