MUP RS pokazao da je “spreman za sve izazove” (VIDEO)

Vijesti 03. apr 202314:22 0 komentara
N1

"Vježba koja je održana na banjalučkom Trgu Krajine pokazala je svim građanima Republike Srpske da danas imaju modernu, jaku i snažnu policiju sposobnu da se suoči sa svim bezbjednosnim i drugim izazovima", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

Karan je rekao da je vježba održana u okviru proslave i predstojećeg obilježavanja Dana policije – 4. aprila, te da je bila uspješna jer je pokazala da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ ima adekvatne odgovore ukoliko eventualno budu ugroženi bezbjednost, životi i imovina građana, pa i policajaca.

On je rekao da se na tom planu stalno ulaže u materijalno-tehnička sredstva policije, opremu i naoružanje, ali i u obučenost, što je važno i zbog novih bezbjednosnih izazova poput terorizma, ekstremizma, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i slično.

Karan je istakao da se aktivno radi na kadrovskoj popunjenosti i kvalitetu pripadnika o čemu svjedoči i najavljeno osnivanje srednje škole MUP-a, što je važno s obzirom na to da brojni policajci u naredne tri godine odlaze u zasluženu penziju.

On je dodao da će se raditi i na popuni kadrovske strukture u Helikopterskoj jedinici.

“Smatram da ćemo na dugoročnom planu održati te posebne kadrove”, rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

Pomoćnik komandanta Žandarmerije MUP-a Slaviša Trifković rekao je da su u vježbi učestvovali pripadnici te jedinice, Policijske uprave Banjaluka, Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske i drugi.

“Sve je izvedeno radi podizanja spremnosti i obučenosti svih pripadnika MUP-a da odgovore na sve bezbednosne rizike i pojave”, rekao je Trifković.

Resorni ministar Karan i direktor Policije RS Siniša Kostrešević prethodno su obišli i taktičko-pokazni zbor MUP-a Republike Srpske, kome su prisustvovali brojni građani i mališani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!