Na Dan žena jedan od direktora beogradskog Vodovoda napao sekretaricu (VIDEO)

Vijesti 08. mar 202220:59 2 komentara
SC

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da je izvršni direktor sektora za odnose s javnošću beogradskog Vodovoda Goran Kozić u alkoholisanom stanju napao sekretaricu, nasilnički je izbacio iz kancelarije, vrijeđao je i lomio stvari, te je sindikat zahtijevao hitnu reakciju tužilaštva i policije.

„Pozivamo cjelokupnu srpsku javnost, posebno novinarska udruženja, da javno osude nasilničko i bahato ponašanje Kozića, kadra Srpske napredne stranke, koji nastavlja da promoviše prostakluk, posebno na današnji dan koji se širom sveta i kod nas obilježava kao dan promovisanja ravnopravnosti i unaprijeđenja ženskih prava“, istakla je Sloga u saopštenju.

Kako se dodaje, koleginice su više puta prijavljivale Kozića zbog uznemiravanja.

U saopštenju se kaže da je devedesetih godina Kozić u „Politici“ uređivao rubriku „Odjeci i reagovanja“, koju su čitaoci sa zgražanjem nazivali „krici i jauci“.

“U žiži javnosti po svom primitivizmu je bio je 2018. godine kao savjetnik glavnog i odgovornog urednika ‘Ilustrovane politike’, sa naslovnom stranicom i tekstom ‘Verane, Verane, mamografu jedan’, zbog čega je iste godine u decembru na zahtjev predsjednika Srbije podnio ostavku”, ističe se u saopštenju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare