Nastavak sage “parking u Banjaluci”: Plaća li se od danas ili ne?

Vijesti 30. aug 202311:25 0 komentara
N1

Danas ističe rok koji je usmeno dao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a prema kojem se u prethodnom periodu, od petka, nije plaćao parking u gradu na Vrbasu. Mnogima je danas nejasno da li se parking u gradu naplaćuje i po kojoj cijeni.

Zbunjujuće je i to što je Draško Stanivuković juče saopštio kako je spreman da produži odluku o besplatnom parkingu i u narednom periodu.

“Spremni smo i dalje da zadržimo besplatan parking. Ne žurimo, ne treba nam novac od toga”, rekao je Stanivuković i na pitanje koliko će nedostatak prihoda od naplate parkinga uticati na budžet grada odgovorio kako mu je važnije koliko novca će ostati u džepovima građana.

Takođe je napomenuo da grad sa režimom besplatnog parkinga može nastaviti u nedogled, i da je to davanje šanse SNSD-u da na lokalnom i nivou Republike Srpske promijeni neke svoje odluke.

Uprkos zbunjujućim izjavama gradonačelnika, u gradskoj službi koja upravlja parking prostorom kažu, u telefonskom razgovoru, kako se od danas parking zvanično naplaćuje.

Saga sa parkingom u gradu na Vrbasu traje već drugu sedmicu i to zbog revolta gradonačelnika koji je nakon prozivki iz skupštinske većine zbog odluke o drastičknom poskupljenju cijene ove usluge odlučio da ona bude potpuno besplatna.

Sjednica Skupštine grada je u toku, pa se očekuje da nakon nje bude jasnije da li će se parking u Banjaluci naplaćivati i narednih dana i po kojoj cijeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!