Nastavlja se prepucavanje: “Ponašaš se kao vlasnik Sarajevogasa”

Vijesti 28. jul 202316:18 0 komentara
N1

Nastavlja se "prepucavanje" između kantonalnog zastupnika Damira Marjanovića i ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almira Bečarević.

Naime, Bečarević je prvo optužio Marjanovića da je odredio direktora Sarajevogasa i četiri zaposlenja u istom preduzeću. 

Ubrzo mu je odgovorio Marjanović, koji je između ostalog rekao da je “javnost upoznata s pozicijom tranzicije vlasti i nesuglasicama koje gospodin Bečarević ima u medijima s političkom trojkom”.

Marjanović odgovorio na optužbe Bečarevića: Radujem se ponedjeljku!

Posebno ta rečenica, zasmetala je Bečareviću, koji mu je ponovo odgovorio.

“Sa Trojkom nemam nikakav animozitet niti sam spomenuo Trojku u kontekstu rada Sarajevogasa. Animozitet koji imam je prema trgovcu Marjanoviću koji se ponaša kao vlasnik Sarajevogasa. Marjanović nije dao odgovor na pitanje da li je on dao ime za v.d. direktora Sarajevogasa ili njegov kolega Lemezan sa kojim sjedi i dogovara pozicije ministarstava i preduzeca u KS. Ako Marjanović želi, ja mu mogu javno dostaviti sve ono što traži, a i ljude koje želi da postavi uključivo i pojedince iz ministarstva kojim rukovodim”, istaknuo je Bečarević.

Što se tiče radnih mjesta u Sarajevogasu, dodaje Bečarević, iste je on diktirao u njegovoj kancelariji.

“I to svi u ministarstvu znaju jer sam ta radna mjesta predao u rad nakon njegove posjete u prostorije ministarstva. Isto tako znam ko mu dostavlja informacije iz ministarstva i koga planira za jednog od direktora.  Marjanović zaboravlja da su zapošljavanja u Sarajevogasu bila i predmet portala ‘Raja sa biroa. Toliko o istinitosti njegovih riječi”, naveo je Bečarović.

Bečarević optužio Marjanovića: Odredio direktora i 4 zaposlenja u Sarajevogasu

Marjanović je rekao i da se raduje ponedjeljku, jer će otići u Ured za borbu protiv korupcije.

“Kad bude krenuo u Ured za korupciju, a tamo možemo zajedno, bilo bi lijepo da ponese listinge telefona i da se utvrdi da li komunicira sa NO Sarajevogasa i predsjedavajućim skupštine Sarajevogasa. Jednom reče, “moja raja”. Sada ja tražim od te raje samo punu informaciju ko je dostavio ime v.d direktora, koje su kompetencije u pitanju i kako oni određuju ograničenja direktora. Vidimo se u Uredu za korupciju Damire“, poručio mu je Bečarević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!