Nenad Nešić uoči sjednice o njegovoj smjeni: Funkcije su prolazne, nećete me ušutkati

Vijesti 20. jun 202410:12 5 komentara
(F.Z./N1)

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljat će se o smjeni ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića (DNS). Uoči sjednice oglasio se i Nešić, poručivši da ga neće ušutkati.

“Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati, ma šta god pokušali da uradite”, napisao je Nešić uoči sjednice.

Prijedlog za njegovu smjenu predložili su poslanici Kluba SDA: Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Oni su u obrazloženju inicijative za smjenu Nešića naveli da je on, gostujući 21. maja ove godine u jednoj TV emisiji na TV kanalu sa nacionalnom frekvencijom u Republici Srbiji, na naročito grub način uvrijedio žrtve genocida u Srebrenici i negirao genocid nad Bošnjacima kao činjenicu dokazanu na Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Ističu da je sve navedeno učinio na brutalno uvredljiv način, “stavljajući žrtve genocida u kontekst vica i nanoseći na taj način njihovim porodicama i cjelokupnoj civiliziranoj javnosti bolne psihološke trauma najvišeg intenziteta”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare