Nešić: Zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocida ne rješava problem

Vijesti 06. feb 202211:41 0 komentara
N1

Zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocida, koji su predložili poslanici SNSD i Srpskog kluba je dobar zakon, ali ne vidim da se njim rješava problem odluke Valentina Inzka da nametne izmjene i dopune Krivičnog zakona, kazao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nama ne trebaju jeftini trikovi i alibi za povratak u zajedničke institucije već ukidanje mogućnosti nametanja zakona što je u Evropi 21 vijeka neverovatno za sve koji sebe smatraju državom, ocjena je Nešića.

”Nama je u BH potrebno da nastavimo dalje ali to se ne može oktroisanjima zakona za račun kratkoročnih ciljeva bošnjačke političke elite i sna o ukidanju Republike Srpske. Sve inicijative moraju služiti daljem jačanju naše pozicije i srpskog jedinstva”, kazao je.

Od vlasti Republike Srpske, kaže, očekuje da kažu ”kako ćemo riješiti problem Inzkovog nametnutog zakona” ili da kažu da nisu sposobni to da urade.

”Ne treba nam bacanje prašine u oči, nego vlast koja je sposobna da riješi problem Inzkovog oktroisanja. Ako ne znaju ili ne umiju, neka se povuku jer je Republika Srpska iznad njihovih fotelja i naš narod zaslužuje vlast koja će znati riješiti svaki problem i neće narodu nuditi šarene laže. Poslednja godina vlasti smanjenog međunarodnog legitimiteta nije vlast koja može služiti Srpskoj. Srpska služi njima”, poručio je Nešić, saopćeno je iz DNS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!