Nikšić: Nije bilo prevare, pogriješio sam!

N1/ F.Z.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je da u ponedjeljak partneri trebaju sjesti i donijeti odluku da li da podrže ili ne rukovodstvo Federacije BiH i da li će podržati SDA-ovog kandidata za potpredsjednika Federacije BiH Refika Lendu. Dodao je kako će se u vezi svega ovoga razgovrati i sa partnerima iz međunarodne zajednice.

Nikšić je kazao kako je danas obavijestio partnere da je dopušteno kantonalnim organizacijam SDP-a da razgovaraju sa svim partnerima kako bi se formirala vlast. “To ništa ne implicira da smo se nešto dogovorili sa nekim”, jasan je bio lider SDP-a.

Nikšić je priznao da je napravio grešku jer sa partnerima iz “Osmorke” nije potpisan sporazum, nego se sve zasnivalo na “dogovoru”.

“Rekao sam vrlo jasno da niko nikom nije ništa obećao i u tom smislu nije bilo prevare, ali da je bilo razgovora i da se trebalo ispoštovati šta smo mi uradili, da nam daju podršku… Mi smo bili korektni. Vrlo je jasno da je Damir Marjanović izabran glasovima “Trojke” i da se onda trebao ispoštovati dogovor. Moja greška je što nismo potpisali”, zaključio je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad