Novaković Bursać pojasnila zašto su iz SNSD-a bojkotovali hitnu sjednicu

Vijesti 31. mar 202214:08 > 15:04 3 komentara
N1

Snežana Novaković Bursać nakon što je prekinuta hitna sjednica PD PSBIH zbog nedostatka kvoruma obratila se novinarima ispred kluba SNSD-a.

“Poslanici su bili na svom radnom mjestu ali nismo ušli na sjednicu. To je logičan završetak, nakaradno započetog procesa. Pokušaj sazivanja hitne sjednice krši poslovnik, jer nijedna od tačaka ne zadovoljava kriterijume hitnosti prema poslovniku. Set tačaka u drugom krugu je takođe sporan, jer se kolegijum nije oglasio o tim tačkama. Predstavnici srpskog i hrvatskog nisu danas učestvoali i kome nije jasno i ko misli da bez nas ove institucije mogu funkcionisati vidi u ovakvim situacijama da to ne ide. Nadam se da tih pokušaja više neće biti.” rekla je Novaković Bursać.

“Temeljno je opredjeljenje hoćete li da radite i da se dogovorite sa izabranim zastupnicima ili hoćete da namećete zakone pa dobijete ovo što se danas desilo.” rekla je novinarima.

Podsjetimo, hitna sjednica PD PSBiH na kojoj su trebale biti usvojene tačke koje se tiču budžeta i grantova koji su izuzetno bitni lokalnim zajednicma.

Sjednice nema, plate redovne: Bojkot HDZ-a i stranaka iz RS u PD PSBIH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare