NSRS optužbe: Ko se borio protiv ustaša, a ko radi poput italijanske Kamore

Vijesti 28. mar 202312:47 1 komentar
N1

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem izvještaja Komisije za hartije od vrijednosti RS o stanju na tržištu hartija od vrijednosti, o radu i finansijskom poslovanju Komisije za 2021. godinu.

No, mimo dnevnog reda, poslanici su poveli diskusije na aktuelne teme. Zbog svega je i bilo oduzimanja riječi i galame. Najviše se govorilo o posjeti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Derventi, gradu na sjeveru Bosne i Hercegovine, gradu koji je u ratu pretrpio ogromna razaranja, a na stotine ljudi ubijeno je upravo u sukobu sa hrvatskom vojskom.

Opozicija poslovično optužuje vladajuće, a najviše funkcionere RS i SNSD-a nazivaju agentima hrvatske SOA-e.

Povela se i polemika ko se borio protiv ustaša, a ko se bori protiv unutarsrpskih gluposti.

-Zahvaljujući Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, za koju nisam dobio odgovor da li je njen ujak bio komandant 102.brigade HVO-a, počeo je diskusiju Nebojša Vukanović, koji je ubrzo prekinut.

Dobio opomenu predsjednika NSRS, ali i odgovor iz SNSD.

-Nije tačno da je taj njen ujak to što jeste, nije tačno da su pripadnici te obavještajne službe određeni funkcioneri SNSD, rekao je Srđan Mazalica.

-Taj čovjek je došao uz punu saglasnot i znanje Vlade RS šta će tamo raditi. Najava da će se odlikovati ta brigada koja je pomor napraila nad Srbima, je najavljena dan prije, osvrnuo se na posjetu Milanovića Igor Crnadak.

-Ja sam bio na Kostrešu, mjesecima smo se borili protiv ustaša, a vi ste dočekali, dozvoli u Derventi da odlikuju, žustro je rekao PDP-ov poslanik Radislav Dončić.

-Oduzimam vam riječ. I mi smo se svi borili protiv ustaša, nećete u ovoj skupštini to moći da radite. Zloupotrebljavate Poslovnik. Koristiću Poslovnik da speriječim međusrpske gluposti i razračunavanja, pominjanje da je neko ovdje bio na strani ustaša, to je sramota, prekinuo je diskusiju Nenad Stevandić.

-Zaboravljate ko je prodao jasenovačku građu, to nije SDS, ko se zalagao za nezavisnost Crne Gore, ko je predsjednika Srbije nazvao pobačajem, ko je bio dašak svježeg vjetra na Balkanu, za koga je Alija Izetbegović rekao da je konačno normalan Srbin, upitao je poslanik Ognjen Bodiroga.

Nebojša Vukanović je pokazao i knjigu Roberta Savijana Gomora (Kamora), koja pokazuje beskrupuloznost ekonomske imperije, finansijske i osvajačke mehanizme mafijaških klanova Napulja i Kazerte.

Upravo s njima uporedio je vlast RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare