Odgođena sjednica Skupštine grada Banjaluka nakon bezuspješnog pokušaja usvajanja dnevnog reda

Vijesti 24. okt 202315:40 0 komentara
N1

​Prije nego što je i usvojen dnevni red 24. sjednice Skupštine grada Banjaluke, došlo je do njenog odgađanja. Sjednica je počela sa zakašnjenjem dužim od sat vremena, a održan je samo aktivni čas, nakon kojeg je gradonačelnik Draško Stanivuković, predložio nekoliko dodatnih tačaka dnevnog reda, među kojima je bila i ta da vlasnici radnji u Gajevoj ulici dobiju subvencije.

Nakon predlaganja ovih tačaka uslijedila je pauza nakon koje je došlo samo sedam odbornika, te je predsjednik Skupštine grada Banjaluka odgodio sjednicu.

“Danas sam bio u neugodnoj situaciji da čitav dan skupljam odbornika bar za kvorum i u 14 časova kad smo dogovorili da dođe do nastavka sjednice imao sa samo 7 odbornika u sali, ovo je njihova neodgovornost ,kasne po pola sata i zbog toga sam prekinuo sjednicu, sudržacu se od teških rijeci iako sam zaista bijesan”, rekao je Ninković.

Dodao je i da će pokušati da organizuju sjednicu za sutra u 10 časova.

“Jedan scenario koji se često dešava, scenario koji je postao negativna praksa, sva sjednica pada zbog onih koji ovaj posao ne shvataju dovoljno ozbiljno, moramo obaviti razgovore sa svim šefovima klubova i da se pokaže maksimalna ozbiljnost” rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Osvrnuo se i na parking kod Stare autobuske stanice koji je kako kaže “otet”.

“To kad nam je oteto prinuđeni smo da stavimo u funkciju taj parking , progutali smo pilule , imaćemo neku vrstu prihoda, ne kao što smo imali , ali bolje išta nego ništa”, rekao je Stanivuković.

Dodao je u da su spremni da riješe probleme vlasnika radnji u Gajevoj ulici koji su danas došli u zgradu gradske uprave sa svojim zahtjevima. A to su naknade zbog smanjenog obima posla usljed izvođenja radova. Tražili su da na dnevni red bude stavljena tačka za subvencije za poslovne subjekte ove ulice. Iz zgrade gradske uprave izašli su bez rješenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!