Oglasio se tetak ubijene Nizame: Beba je dobro, nama je ostala trauma

Vijesti 19. aug 202321:50 0 komentara
Facebook

Prošlog petka Nizamu Hećimović je njen nevjenčani suprug ubio u kući njenog tetka u Gradačcu gdje je sa djetetom pobjegla od nasilja. Ranio je i njenog rođaka Nedima, koji je pokušavao pomoći. O stravičnom zločinu koji je zadesio njegovu porodicu, po prvi put, oglasio i Nizamin tetak Samir Pamuković.

Pamuković je u izjavi za Avaz rekao da je Nizamina devetomjesečna kćerka dobro, ali da je odraslima ostala trauma za cijeli život.

“Beba je dobro. Još se sređuje ta papirologija. Teško je sve ovo. Vraća se film na onaj teški dan koji se nikada neće zaboraviti. Nije lako”, kaže Pamuković za „Avaz“.

Kazao je i da se njegov sin Nedim oporavlja i da je izašao iz bolnice.

“Što se tiče rane još je malo… Sve je to još svježe. Nedim je izašao iz bolnice, ali još je sve svježe. Ostale su traume. To se ne može zaboraviti nikad. Ona je sve to gledala kao i moja supruga Zijada. Samo da Zijada ostane psihički zdravo. Teško ovo sve podnosi”, kazao je Pamuković.

Također je potvrdio i da radnik s benzinske, na koju je Nermin došao i tražio mu da natoči gorivo, od straha još nikada nije progovorio.

“Neću nikog da optužujem. Neka sud i policija odluče ko je kriv za smrt naše Nizame”, kazao je Pamuković.

Podsjetimo, nasilnik Nermin Sulejmanović istog je dana ubio još dvije osobe. Njegovo tijelo se od petka nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a niko se još nije javio za njegovo izuzeće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!