Operativna akcija “Dolar”, uhapšeno više osoba iz BiH, Srbije i Slovenije

Vijesti 23. jan 202110:59 0 komentara
N1

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su više osoba iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije tokom racije u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, u okviru akcije usmjerene na otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Operativna akcija “Dolar” realizovana je tokom prethodne noći i traje kriminalistička obrada osoba i rad na dokumentovanju tog predmeta.

“Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a određene aktivnosti u vezi s akcijom i dalje su u toku”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se precizira da je u okviru ove akcije obavljena racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, vlasništvo osobe čiji su inicijali L.Ž. iz Prnjavora, koji je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela navođenja na prostituciju i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Uhapšena su i osobe čiji su inicijali A.M. i N.Š. iz Banjaluke, te M.V, A.S, Z.D. i N.K. iz Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružala seksualne usluge u ugostiteljskom objektu, a od tih osoba oduzeta je određena količina novca, navodi se u saopštenju.

Također, uhapšena su i četiri državljanina Slovenije – B.Ć, kod kojeg je pronađen kokain, te M.S, A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo te droge.