Oskrnavljen pravoslavni hram u Stocu (FOTO)

Vijesti 26. mar 202316:23 1 komentar
SRNA

Nepozati počinilac oskrnavio je Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg u Stocu, na kojem je pokušao da razvali vrata, saopštio je sveštenik Dejan Grčić, dodajući da je ovo ružna poruka za Srbe u ovom gradu da njihova imovina nije sigurna.

Sveštenik Grčić prvi je zatekao ovaj prizor i o svemu obavijestio policiju koja je obavila uviđaj.

“Policija je izvršila uviđaj. Oko crkve su razbijene cigle od udaraca i ima mnogo kamenja. Nekim predmetom, možda polugom, pokušano je razvaljivanje vrata. Ovo je pokušaj devastacije i ružna poruka za Srbe u Stocu. Poruka je to da njihova imovina nije sigurna”, tvrdi Grčić.

Vijećnik u Opštinskom vijeću Stolac Nedeljko Đogo kaže da su malobrojni Srbi u Stocu veoma potreseni zbog ovog događaja.

“Vrata su oštećena, mnogo je kamenja okolo. Neko je očigledno želio da provali u crkvu i da devastira unutrašnjost. Ne vidimo drugog razloga, jer u crkvi nema šta da se ukrade”, rekao je Đogo.

SRNA

On dodaje da su jaka ulazna vrata spriječila da ne dođe do većeg oštećenja.

Đogo je uvjeren da je nakon devastacije i napada na Sabornu crkvu u Mostaru neko isto želio da napravi i u Stocu.

“Srbi u Stocu svojim ponašanjem, vjerskim i političkim djelovanjem nikada nisu radili na destabilizaciji odnosa u Stocu. Ovo su grozne poruke”, navodi Đogo.

Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu u Stocu jutros je služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, a liturgiji je prisustvovao veliki broj vjernika iz ovoga kraja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare