Osmi mart u znaku sjednica Parlamenta

Vijesti 08. mar 202412:23 0 komentara
N1

Osmomartovsko izdanje "Dana uživo" biće u duhu obilježavanja Dana žena. Uživo smo na marševima povodom ovog praznika u Tuzli, Sarajevu, Banjaluci...

Pratimo i hitne sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojima se danas usvaja Zakon o sprječavanju sukoba interesa, jedan od prioriteta na evropskom putu BiH.

Uoči odluke Brisela danas hitne sjednice oba doma Parlamenta BiH. Usvaja se Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Zbog čega se toliko dugo usaglašavao ovaj zakon, šta je sa Zakonom o sudovima, te Izbornim zakonom – za “Dan uživo” govore predsjedavajući Doma naroda Kemal Ademović i delegat u klubu Srba Snježana Novaković Bursać.

Da li će bivši federalni premijer Fadil Novalić umjesto iza rešetaka ipak ostati na slobodi? Uputio je molbu za pomilovanje Ministarstvu pravde, a pominje se i apelacija Ustavnom sudu BiH. O ovoj temi rzagovaramo sa advokatom Senadom Pećaninom.

Aktuelne političke teme, prije svega one koje se tiču evropskog puta BiH, te poruke domaćih političara i međunarodnih zvaničnika posljednjih nekoliko dana komentariše analitičar Inicijative za evropsku stabilnost Adnan Ćerimagić.

Dosadašnji rezultati istraživanja koje je sprovela Republika Srpska, pokazali su da je Trgovska gora, na kojoj Hrvatska planira odlagati radioaktivni otpad – neadekvatna lokacija. O jednom od tih radova govori i Velibor Lalić, profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

“Tiho” – emotivna priča o kraju jedne ljubavi i braka, novi je singl Eldina Huseinbegovića. Sa ovim kantautorom govorimo o novoj pjesmi, spotu koji je prati, ali i o brojnim saradnjama, pisanju za druge, nagradama…

Sa vama u “Danu uživo” ovog petka – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!