Pašović, Marinković, Sladić, Ibričić gosti Novog dana

Vijesti 29. mar 202317:53 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Iznenađenje prvog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, Jakov Milatović, vjeruje da će u nedjelju postati prvi predsjednik Crne Gore koji nije iz Demokratske partije socijalista. Da li su realne šanse za to budući da su predstavnici svih vladajućih stranaka pozvali svoje birače da u drugom krugu glasaju upravo za Milatovića ili će novi mandat dobiti Milo Đukanović koji je uvjeren u pobjedu protiv, prema njegovim riječima, kleronacionalizma i opasnog populizma jedno je od najaktuelniji pitanja u regiji. Koliko izbori u nedjelju mogu utjecati na parlamentarne izbore u aprilu 2023. godine, kako će se pobjeda jednog ili drugog kandidata reflektirati na EU put Crne Gore, stabilnost u regiji i Bosni i Hercegovini razgovaramo sa Lejlom Ramić-Mesihović, profesoricom međunarodnih odnosa i Ljubomirom Filipovićem, političkim analitičarom iz Crne Gore.

Naš gost je i Nedim Sladić koji donosi vremensku prognozu za naredno razdoblje. Da li i dalje možemo očekivati jake i česte promjene vremenskih prilika, praćene jakim vjetrom i snijegom samo je jedno od pitanja za najpoznatijeg bosanskohercegovačkog meteorologa.

Sa Harisom Pašovićem, rediteljem i direktorom East West Centra govorimo o aktuelnim projektima, podsticanju socijalne inkluzije kroz umjetnost, “kriminalizaciji klevete” i zakonu kojeg smatra nadrealnim, govoru mržnje, napadima na novinare i aktiviste, slobodama u BiH i o novoj predstavi sa Mirjanom Karanović o Marlen Ditrih.

Nakon turneje predstave “Kakva ti je žena, takav ti je život” u Australiji i Kandi i premijere filma Munje:Opet! u kojem glumi Dragan Marinković-Maca dolazi u naš studio sa utiscima i najavom hit komedije 26. aprila u Sarajevu.
Pored originalne predstave o muško-ženskim odnosima koja je osvojila na hiljade srca širom regiona, publika u Sarajevu će uživati u uz specijalnog muzičkog gosta Peđu Jovanovića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je novi kvalifikacioni ciklus pobjedom i porazom.

Izabranici Faruka Hadžibegića bljesnuli su protiv Islanda u Zenici, a onda razočarenje u Bratislavi sa Slovacima. Da li smo mogli bolje i kakve su šanse Zmajeva za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj, pitamo nekadašnjeg reprezentativca, koji je dres BiH oblačio 42 puta i postigao četiri gola. Sportski direktor NK Domžale Senijad Ibričić gost je “Novog Dana”.

Najveći događaj u BiH za promociju razvoja karijere i zapošljavanja mladih pod nazivom STARfest održat će se u Sarajevu u petak i subotu. Očekuje se 2.000 posjetitelja uz 100 partnera, kompanija, nevladinih organizacija i institucija koje će govoriti o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade. O Starfestu u “Novom danu” govore Jan Zlatan Kulenović, predsjednik udruženja Inkubator društvenih inovacija MUNJA i Meho Čavčić – Projekt koordinator Inkubatora društvenih inovacija MUNJA.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!