Plaše li se građani RS finansijske krize?

Vijesti 18. jul 202314:56 0 komentara
N1

Sve češća priča i pozivi na finansijsko kažnjavanje entiteta Republika Srpska zbog postupaka i reporike kako predsjednika Milorada Dodika, tako i njegovih partnera, ali i zvaničnih institucija, sudeći prema odgovorima nekolicine građana, ne ulijeva strah od finansijske krize.

Jedna mlada Banjalučanka nam kaže: “Jedino što može da nas košta je da posuđujemo od drugih pare, bolje da ne uzimaju ništa, bolje je što nisu dali ništa.”

Smatra i to da retorika političara ne košta građane ništa.

“Mene ne, generalno građani mislim da ih niti interesuje, niti im treba, rade šta zarade i to je to”, dodaje.

Ipak, malo stariji građani u entitetu Republika Srpska smatraju da sveukupna situacija koju je proizveo s partnerima, košta građane.

“100 posto košta građane. Nemojte mislim… nije u pitanju jedan čovjek, u pitanju je ne samo Republika Srpska, nego cijela BiH, ne bih ulazila u to ko ima kakvu retoriku, ali ona je uglavnom jako ružna, ljudi su nesretni i košta građane”, kaže nam sagovornica.

Neki građani smatraju da je velika nepravda ako se Republici Srpskoj uskraćuju sredstva.

“Republika Srpska kao ravnopravan entitet zaslužuje novčana sredstva njoj namijenjena i mislim da je sve drugo neki oblik visoke politike u koji ne bih da zalazim, ali ja sam patriotski nastrojena i smatram da to nije uredu. Ne osjećam nikakve posljedice, osjećam se jako sigurno i smatram da treba da se držimo svojih principa i stavova i ne trebamo da odstupamo od toga”, stava je jedna građanka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!