Podžić i general Platzer: OSBiH i EUFOR garanti stabilnog i sigurnog okruženja

Vijesti 17. sep 202115:16 0 komentara
Foto FENA

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u radnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Alexandera Platzera povodom održavanja vježbe "Brzi odgovor 21" (Quick Response 21).

General Platzer je ministra Podžića informisao o najvažnijim stavkama u vezi nadolazeće vježbe, kao što su scenarij vježbe, zemlje-učesnice i broj trupa.

Osim toga, istaknuto je da je cilj vježbe pokazati da su Oružane snage BiH (OSBiH) i snage EUFOR-a spremne reagovati na sve vrste prirodnih nesreća i pomoći civilnim strukturama u takvim situacijama.

Podžić je istakao značaj ove vježbe za našu zemlju, sa posebnim aspektom na razmjenu znanja, vještina i interoperabilnosti snaga OSBiH sa snagama EUFOR-a.

Naglasio je da su sigurnosne i prirodne prijetnje izazovi na kojima se konstantno mora raditi zbog sigurnosti bh. građana.

Sagovornici su saglasni da su Oružane snage BiH i EUFOR garant sigurnog i stabilnog okruženja.

Ceremonija otvaranja vježbe “Brzi odgovor 21”, planirana je za 25. septembar u kampu Butmir, dok će se vježba realizirati od 27. do 30. septembra, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!