Pogledajte kako su protesti ispred OHR-a izgledali iz zraka

Vijesti 31. mar 202316:16 1 komentar
N1

Danas je na protestima ispred OHR-a u Sarajevu bilo više hiljada ljudi, a što se jasnije može vidjeti na snimcima iz zraka.

Građani su se okupili na ovom mjestu prije 14:00 sati, a veliki broj njih stigao je i iz drugih bh. gradovima autobusima. Organizatori protesta su Asocijacija nezavisnih intelektualaca “Krug 99” i neformalna grupa građana “ReSTART”.

Završeni protesti ispred OHR-a, građani poručili da je skup bio upozorenje

Sve vrijeme tokom trajanja protesta mogli su se čuti uzvici da Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH podnese ostavku, a kada bi se spomenulo njegovo i ime američkog ambasadora Michaela Murpheya te međunarodne zajednice uzvikivali bi “lopovi, lopovi” i “izdaja, izdaja”.

Da su Schmidt i Murphy nepoželjni u BiH, pokazali su i transparenti na kojima su se nalazile njihove prekrižene glave kao i poruka da idu kući.

Bili su tu i drugi transparenti poput onih da građani žele normalnu državu, da Schmidt treba otići kući, ali da institucija OHR-a ostane, a poslali su i poruku visokom predstavniku da je dosta bilo.

Uslijedio je niz obraćanja, a poruke su bile manje-više iste poput onih da će se odbraniti Bosna i Hercegovina, da je nikome ne daju i da se neće pristati na njeno uništenje.

Sa skupa je poručeno i to da je ovo bila jedna vrsta upozorenja i da nije isključeno i to da se u narednom periodu održe veći protesti.

Protest je završio nešto više iza 15:00 sti, a za to vrijeme bio je na tom području blokiran saobraćaj dok je skup osiguravao veliki broj policijskih snaga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare