Policijska uprava Bijeljina: Proces glasanja odvija se mirno

Vijesti 19. mar 202311:12 0 komentara
N1

Na referendumu o opozivu gradonačeljika Bijeljine do 9 časova glasalo je 6.310 glasača, odnosno 5,8%. 

Pravo glasa ima 108.771 Bijeljinac. Oni se izjašnjavaju na referendumu o opozivu i odgovoru na pitanje: “Da li ste za opoziv /smjenu/ gradonačelnika grada Bijeljine LJubiše Petrovića”, a glasa se “za” opoziv ili “protiv” opoziva.
“Zadovoljna sam što su ovi ljudi uspjeli da glasaju s obzirom na opstrukcije koje se vrše na svim biračkim mjestima,” kazala je Dijana Savić Božić, predsjednika Komisije za opoziv.
O referendumskom danu oglasila se i Policijska uprava Bijeljina iz koje navode da se proces glasanja odvija mirno.
“Od 183 biračka mjesta u Bijeljini, jedno je kasnilo sa otvaranjem 45 minuta”, navode u saopštenju.
Podsjetimo Dijana Savić Božić jutros je za N1 istakla da je bilo kašnjenja u otvaranju biračkih mjesta i problema na terenu.
“Imamo najavljene opstrukcije od gradonačelnika Ljubiše Petrovića i političkog subjekta SDS koji su pozvali simpatizere i članove da opstrušio glasački proces na mjestima na kojima su gasačke kutije okrenute prema zidu, a ne onako kako njima odgovara”, kazala je ona.
Referendum se sprovodi prema Pravilniku o načinu za sprovođenje opoziva, a drugostepeni organ je Republička izborna komisija Republike Srpske koja daje potvrdu rezultata, a ako opoziv prođe Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine odlučiće o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!