Potpuna obustava saobraćaja na dijelu puta Banjaluka – Prijedor

Vijesti 11. jun 202210:40 0 komentara
N1 / Ilustracija

Postavljanje završnog sloja asfalta na magistrali koja povezuje Prijedor i Banjaluku vozačima bi moglo stvoriti velike glavobolje.

Potpuna obustava saobraćaja na dionici Ivanjska Šarkovac počinje danas i trajaće do nedjelje, 19. juna. Time gotovo 10 kilometara na jednom od najfrekventnijih puteva u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine neće biti dostupno vozačima.

Radovi će se odvijati tokom dva vikenda i pet radnih dana, a za problem koji bi vozači i građani mogli imati odgovorna je činjenica da za taj dio magistralnog puta Banjaluka-Prijedor nema adekvatne obilaznice.

Iz Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”, sugerišu da su, rješenjem Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, ponuđene sljedeće obilaznice:

– Omarska-Bronzani Majdan-Lauš-Banja Luka,

– Prijedor- Кozarska Dubica-Gradiška-Banja Luka.

Na njih će biti upućen kompletan teretni, kao i putnički saobraćaj.

Saobraćaj za lokalno stanovništvo, javni prigradski prevoz putnika, kao i vozila hitnih službi i vatrogasna vozila biće preusmjeren na slijedeće lokalne puteve:

– Lokalni putevi 1. reda broj 4 Potkozarje –Verići i broj 15 od magistralnog puta M I-108 do Verića;

– Lokalni putevi 2. reda broj 2 Unis-Dragočaj-Mišin Han, broj 12 Potkozarje-Jankovići-Brankovac;
– Lokalni putevi 3. reda broj 49 Verić polje- magistralni put M I-108 do lokalnog puta Potkozarje-Verići, broj 120 Mišin Han-Lipovci-Prijakovci i broj 149 od magistralnog puta M I-108 do centra MZ Potkozarje.

“Mole se svi učesnici u saobraćaju, vozači, lokalno stanovništvo, pješaci i biciklisti da imaju strpljenja i razumjevanja za radove koji će se izvoditi i obustavu saobraćaja u narednih devet dana. Obustava će u tom periodu otežati saobraćaj i kretanje svih učesnika u saobraćaju, ali će se po završetku radova dobiti kvalitetno rehabilitovana saobraćajnica prema svim građevinskim standardima”, naveli su iz JP “Putevi Republike Srpske”.

Radno vrijeme ekipa na terenu trebalo bi biti svakog dana od pet ujutru pa i do 21 čas. U prethodnom periodu završena je rekonstrukcija 22 kilometra puta. Kako je ranije objašnjeno za potpuno obustavu saobraćaja izvođač se odlučio zbog toga što bi, uz pušten saobraćaj radovi trajali i do tri mjeseca, ali i kako se ne bi narušio kvalitet kolovoza, jer se na magistralni put postavlja vrsta asfalta koja se u Bosni i Hercegovini do sada primjenjivala samo na auto-putu, a koja iziskuje da se smjesa nakon postavljanja hladi najmanje 24 časa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!