Predložen pritvor za šest osoba uhapšenih u akciji “Transporter”

Vijesti 17. nov 202110:12 0 komentara
N1/Ilustracija

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osoba, lišenih slobode u akciji kodnog naziva “Transporter”.

Mjere pritvora bit će predložene zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga, kako sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, tako i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući sigurnost građana i vladavinu prava.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se instituciji Europola, na saradnji u ovoj složenoj operaciji, kao i partnerskim policijskim i pravosudnim institucijama u zemljama regiona i policijskim agencijama koje su realizovale akciju na području oba entiteta u BiH, uključujući MUPRS, SIPA-u, MUPTK i MUPKS, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!