Prvoaprilski Dan uživo: Svjetski dan šale, ali nimalo smiješne teme iz BiH i okruženja

Vijesti 01. apr 202412:07 2 komentara
N1

U prvoaprilskom “Danu uživo” govorimo o Svjetskom danu šale, ali i ni malo smiješnim temama iz BiH i okruženja. Naši reporteri izvještavaju o novom bombaškom napadu u Sarajevu, pratimo Javni čas ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu zbog slučaja profesora Dinka Gruhonjića, ali i nastavak štrajka u pravosuđu RS...

O prošlosedmičnim posebnim sjednicama NSRS, Nacrtu entitetskog izbornog zakona, optužbama Milorada Dodika na račun opozicije, lokalnim izborima u oktobru – razgovaramo sa šefom Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igorom Crnatkom.

Ponovo su se sukobili načelnik sarajevske opštine Centar i većina u opštinskom vijeću. Je li problem raspodjela budžetskih sredstava, ili su razlozi neslaganja dublji, hoće li Trojka u tri kolone na oktobarske izbore, kako ocjenjuje svoj angažman u protekle tri i po godine – pitamo načelnika opštine Centar Srđana Mandića.

Uživo smo u Boru, gdje je već sedmi dan traje potraga za djevojčicom Dankom Ilić, nestalom prošlog utorka. Naši reporteri provjeravaju i šta MUP Srbije kaže o snimku iz Beča na kojem je dijete za koje se pretpostavlja da bi mogla biti dvogodišnjakinja iz Bora.

Prvi je april, Međunarodni dan šale. Znamo li se još uvijek šaliti, kako prihvatamo šale na svoj račun, je li se zbilja opasno približila satiri da ih je gotovo nemoguće razlikovati – za „Dan uživo“ pojašnjava mostarski stand-up komičar Omer Hodžić.

Tu su i servisne vijesti, svjetske novosti…

Sa vama danas od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare