“Putevi su ono što nas spaja”

Vijesti 05. apr 202213:12 2 komentara
N1/F.Z

U Mostaru je danas otvoren Međunarodni sajam privrede koji će okupiti 750-800 izlagača iz zemlja regiona i svijeta, a tokom pet dana trajanja očekuje se i više od 60.000 posjetilaca.

Sajam je otvorio Peter Szijjarto, ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske koja je ovogodišnja zemlja partner sajma.

“Sjahati iz visokog sedla jer nije vrijeme za bahate izjave”, poručio je mađarski šef diplomatije zvaničnom Bruxellesu, a salom u Mostaru se prolomio gromoglasan aplauz kada je isticao posljednje izborne rezultate.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, tokom obraćanja na ceremoniji otvaranja Mostarskog sajma je istaknuo, da terminal za ukapljeni plin na Krku nema samo nacionalni karakter.

“Prema procjenama na hrvatskoj strani, taj projekat košta 75-76 miliona eura”, poručio je.

Ane Brnabić, premijerke Srbije, između ostalog, poručila je da “putevi su ono što nas spaja, a Republika Srbija je svjesna toga i fokusirana je na infrastrukturne projekte”.

Na sajmu, koji raspolaže sa 30.000 metara kvadratnih izložbenog prostora /10.000 spoljašnjeg i 20.000 unutrašnjeg/ svoje potencijale predstaviće 750-800 izlagača iz BiH, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Poljske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, Kine, Turske, Izraela, Njemačke.

N1
N1
N1/F.Z

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare