Reakcija iz Srbije: Vučić slao oca na litije, a sina na neustavnu proslavu u BiH

Vijesti 11. jan 202316:46 0 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko ne zna da vam kaže u čemu je problem sa odlaskom njegovog sina Danila Vučića na proslavu neustavnog 9. januara kao Dana Republike Srpske. "Problem je u tome što slanjem najbližih članova porodice dajete podršku događaju, a šaljete njih jer Vi nemate hrabrosti da jasno kažete svoj stav", odgovorio mu je portparol LSV-a Aleksandar Marton na Twitteru.

Marton je dodao i kako je Vučić poslao „oca na litije protiv prajda, a sina na neustavnu proslavu u Bosni i Hercegovini“.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući posjetu svog sina proslavi Dana Republike Srpske, da su neki mediji objavili povjerljive podatke iz dopisa o posjeti – „brojeve telefona i kad ko izlazi iz zemlje“, a da je riječ o „tipskom papiru“, koji nije sporan.

„Niko ne zna da vam kaže u čemu je bio problem sa dopisom ili sa putovanjem. A ja moram da razmišljam o tome da imam dvoje odrasle djece, naravno da ću da se grizem i jedem, i naravno da mi to teško pada, a neki računaju da će time da me slome… A ja ću narodu da pokazujem kakvi ste bijedni lažovi“, poručio je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije istog dana da sin predsjednika Srbije Danilo Vučić nije bio u državnoj delegaciji koja je prisustvovala obilježavanju Dana RS-a, ali da to nije spriječilo „tajkunske medije da nastave kampanju brutalnih laži i uvreda“.

„Danilo nije bio u državnoj delegaciji, otišao je samoinicijativno, i nije prva, već osma godina da ide u RS i predsjednik je rekao da je ponosan na Danila što ga je vaspitavao u tom duhu da voli RS i da se iz godine u godinu osjeća da želi da bude tamo na taj veliki i važan datum sa RS i srpski narod“, rekla je Brnabić za TV Pink, navodeći da je Ambasada Srbije u BiH najavila posjetu jer je Danilo štićena osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!