Sarajevo ukrašeno državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti

Vijesti 25. feb 202217:39 1 komentar
Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)

Radnici preduzeća Park postavili su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrasili veće ulice i trgove povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Zastave BiH će biti istaknute i na Obali Kulina bana, uz posebnu pažnju prostoru u blizini Vijećnice.

“Dekorisane sarajevskih ulica zastavama aktivnost je koju preduzeće Park realizira u okviru Programa koji se realizira u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Zastavice na sajlama ekipa Parka postavit će i u ulici Ferhadija, u pješačkoj zoni. Državne zastave povodom 1. marta postavljene su i u vogošćanskim najprometnijim ulicama, a uz njih postavljene su i zastave Općine Vogošća, jer je ova općina obilježila i godišnjicu od reintegracije. Radove u Vogošći preduzeće Park izvršilo je u dogovoru i saradnji sa Općinom Vogošća”, naveli su iz KJKP Park.

Nove zastave Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, dimenzija 2,3×5 metara od danas se vijore na jarbolima u zelenom pojasu uz glavnu saobraćajnicu na Stupskoj petlji, čime je zapadna kapija i ulaz u Sarajevo poprimilo svečarski izgled u povodu priprema i dekorisanja Sarajeva povodom Dana nezavisnosti BiH.

“Ekipa preduzeća Park shodno zahtjevu Vlade KS, odnosno Ministarstva na Stupskoj petlji izvršila je remont stuba i mehanizma za podizanje zastava, a od danas nove zastave vijore se i u ovom dijelu Sarajeva”, poručili su iz ovog sarajevskog preduzeća.

Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)
Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)
Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)
Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)
Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)
Dan nezavisnosti BiH (N1/F.Z.)

Fotoreporter N1 obišao je danas ulice Sarajeva i objektivom zabilježio prazničan duh koji je već prisutan u glavnom gradu BiH.

Zastave na sarajevskim ulicama bit će istaknute do druge polovine naredne sedmice, odnosno sve dok bude trajalo obilježavanje svih najavljenih događaja posvećenih obilježavanju Dana nezavisnosti BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare