Sarajevska policija uhapsila osobu osumnjičenu za lažne dojave o bombama

Vijesti 16. jun 202216:54 > 17:49 0 komentara
F.Z./N1/Ilustracija

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili jednu osobu koja se sumnjiči da je jutros uputila lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u Općinskom sudu Sarajevo i Sudu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1.

Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS nam je rekao da je uhapšena osoba trenutno na kriminalističkoj obradi te da se cijeli ovaj postupak provodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

“Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog Izazivanja opće opasnosti, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i uhapsili osobu osumnjičenu za izvršenje ovog krivičnog djela. Radi se o A. K. 1994. godište iz Sarajeva. Ovom prilikom Uprava policije MUP-a KS izražava zahvalnost Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BIH na brzoj i efikasnoj saradnji koja je doprinijela rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, kazao je Hadžiabdić.
Naveo je i to da policija nastavlja raditi na ovom slučaju kako bi se ušlo u trag i ostalim osobama koje su povezane sa lažnim dojavama o postavljenim bombama u mnogim institucijama u BiH.

Taj negativni trend je prisutan u BiH danima, a sve je počelo u susjednoj Srbiji kada su dojavljene bombe u osnovnim i srednjim školama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!