SDA protiv umanjenja sredstava za letjelice i zgradu Staklene banke

Vijesti 26. jan 202313:54 0 komentara
N1

Od jučer traje sjednica Predstavničkog doma federalnog parlamenta na kojoj se raspravlja i o budžetu za ovaj entitet, a od mnoštva amandmana, zastupniku SDA, Eldaru Čomoru, dva su amandmana sporna.

Kako je saopštio na press konferenciji za medije, to je, prije svega, amandman kojim se podrazumijeva sanacija zgrade Staklene Banke u Mostaru, od koje se umanjuje 4 miliona, te sredstva se usmjeravaju MUP ZHK, za pomoć u migrantskoj krizi.

“Nama je svima poznat da je teret migrantske krize podnio USK, KS i TK. Volio bih da imamo informacije o teretu migrantske krize u HNK. Kada je tako lako prebacivati para sa viših nivoa nižim, zašto nisu kupljene uniforme policajcima u KS da ne hodaju u poderanim uniformama”, pitao je SDA-ov Eldar Čomor.

Neprihvatljiva mu je i inicijativa za smanjenje budžeta Željeznica FBiH. Iz SDA dodaju da prema ovim amandmanima nema ni novca za nabavku letjelica za gašenje požara, za šta je bilo predviđeno 30 miliona.

“Šalju poruku da nam ne trebaju letjelice za gašenje požara. Kada se ljetos pojave požari, a u mojoj Hercegovini se pojave, ko će odgovarati”, pita Haris Šabanović.

On kaže da prema ovom budžetu nema Bošnjaka u Hercegovini i u Srednjoj Bosni, osim u Jablanici gdje je načelnik iz SDP.

“Dva miliona za Zrinjski, O za Velež”, rekao je.

Podsjetimo, na predloženi budžet je uloženo oko 50 amandmana. Čeka se izjašnjenje Vlade FBiH, nezvanično, odbili su većinu amandmana. Parlamentarci bi se danas u toku dana o svakom amandmanu trebali izjasniti pojedinačno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!