Sevdija Kujović, Gordana Katana i Valida Repovac-Nikšić u Novom danu

Vijesti 20. mar 202314:44 0 komentara

U Novom danu sutra gledajte:

Povod za temu jutra Novog dana je skandal u Banjaluci koji se desio u subotu. Maskirani huligani napali su grupicu od 15-ak aktivista BH povorke ponosa. Policija ih nije zaštitila, ali ni građani. Kakvo smo društvo, kakvo ćemo tek biti, kako živimo, kako ćemo tek živjeti. Gosti Novog dana novinarka Gordana Katana, uživo iz Banjaluke i prof. dr. Valida Repovac Nikšić, sociologinja sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Sutra se obilježava Svjetski dan osoba sa Down sindromom ustanovljen 2006.godine, a 21. mart simbolično je izabran za taj dan, jer je u osnovi prisutnost tri hromozoma umjesto dva hromozoma na 21 hromozomskom paru. Obratimo pažnju na posebnost ovih osoba. Gošća Novog dana je Sevdija Kujović – predsjednica Udruženja Život sa Down sindromom.

Šta sve uzrokuje promjene na koži? Osipi, alergije, šta su okidači? Koliko je stres opasan, šta je znak za uzbunu? Kako da kožu pripremimo za boravak na suncu? Gost Novog dana je dr. Kerim Alendar – dermatovenerolog.

KJU Porodično savjetovalište 30. marta slavi 22 godine kontinuirane pomoći i podrške svim članovima našeg društva. Rođendan će obilježiti uvođenjem novih projekata. Gost Novog dana je Osman Šaljo – direktor Savjetovališta.

Prvi dan proljeća Zeničani već nekoliko decenija obilježavaju na sebi svojstven način okupljajući se na tradicionalnoj Čimburijadi na obalama rijeke Bosne gdje ćemo i biti uživo sutra ujutro.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!