Skup u Sarajevu: “Adnan Hadžagić ubijen prije 529 dana, ubice još na slobodi”

Vijesti 11. jan 202214:33 > 15:28 0 komentara
N1

Adnan Hadžagić (36) iz Sarajeva stradao je krajem jula 2020. godine. Sve se odvijalo 25 minuta iza ponoći, kada je policija nakon potjere za vozilom savladala Hadžagića koji je umro na mjestu događaja. Policijski izvještaj i dva nalaza obdukcije se razlikuju uveliko. Danas je kod Tužilaštva Kantona Sarajevo održan mirni skup. Adnanovi prijatelji držali su parole: "Adnan Hadžagić je ubijen prije 529 dana, a njegove ubice su još na slobodi. Zašto tužiteljice Sarajlija?" i "Tužiteljice Sarajlija zašto štitite ubice Adnana Hadžagića? Ko je sljedeći?".

U policijskom izvještaju je navedeno da je Hadžagić preminuo nakon pada sa zida visine dva metra – ali iznad ovog slučaja stoji mnogo upitnika, nelogičnosti i oprečnih mišljenja. Dvije obdukcije potvrdile su da je Hadžagić preminuo od posljedica premlaćivanja i udaraca tupim predmetom ili predmetima.

Na današnjem skupu prisustvovali su Adnanova majka Hatidža, advokat Senad Pećanin i prijatelji.

N1

Hatidža Hadžagić, majka stradalog Adnana i Senad Pećanin, advokat porodice u programu N1 ranije su iznijeli svoje sumnje u regularnost kompletnog procesa pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

N1

Hatidža Hadžagić, Adnanova majka, posumnjala je da je nešto drugo posrijedi kada je vidjela tijelo svoga sina. Da bi vidjela svog sina – morala je proći brojne mučne situacije.

“Došla je policija kući, rekli su mi da mi je sin teško ranjen i da ga možda neću zateći živog. Došla sam na KCUS, tamo su mi rekli da je KUM u Općoj bolnici. Zvala sam policiju, Hitnu pomoć, rekli su mi da nemaju informacija. Vratila sam se na Klinički centar, da idem u mrtvačnicu. Muž mi je rekao da nije tamo. Opet sam zvala policiju, kažu mu da ništa nije bilo, Hitna je rekla da ne zna ništa”, navela je.

Da joj je sin mrtav saznala je nakon mnogobrojnih poziva.

Pećanin je ispričao da u obdukcijskom nalazu doktora Žuje stoji da je Hadžagić imao napuknuće bubrega, loma rebara, probijanje plućnog krila, i da su to povrede nanesene tupim predmetom najvjerovatnije.

“Tužilaštvo je vršilo pritisak na porodicu da se Adnan što prije sahrani. Porodica je insistirala na drugoj obdukciji. Pritisci su trajali danima i sedmicama. Govorili su porodoci ‘znate li koliko košta dan u mrtvačnici, morat ćete platiti'…”, izjavio je Pećanin.

Detaljnije u linku ispod.

Pećanin: Smrt Adnana Hadžagića podsjeća na slučajeve Memić i Dragičević

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!