Srđan Mandić, načelnik opštine Centar u Danu uživo o najavama njegove smjene

Vijesti 04. aug 202214:08 0 komentara
N1

I ovog puta “Dan uživo” donosi pregled najvažnijih vijesti i tema koje obilježavaju ovaj 4. avgust. Naši reporteri izvještavaju sa obilježavanja godišnjice “Oluje”, zatim o požaru u okolini Neuma, krvavom obračunu u Grudama...

Plaši li se smjene koju najavljuju iz NIP-a, kako odgovara na optužbe o njegovom radu koje stižu iz te stranke, je li do daljnjeg zaledio svoj stranački status, kada će biti nastavljeni radovi na uređenju trga ispred zgrade “Sarajevo – šuma” – govori načelnik opštine Centar, Srđan Mandić.

Može li Hrvatska povući potpis sa Dejtonskog mirovnog sporazuma, šta bi to značilo u praksi, šta predstavlja rok od šest sedmica koji je Christian Schmidt dao bh.liderima da se dogovore oko izmjena Izbornog zakona – analizira profesor međunarodnih odnosa Zlatko Hadžidedić.

Je li Temeljni ugovor sa SPC temelj mira, ili novih podjela u Crnoj Gori, hoće li DPS imati dovoljno ruku za smjenu Vlade Dritana Abatovića, šta slijedi nakon toga – pitamo novinarku Vesnu Rajković Nenadić, programsku koordinatorku u podgoričkom Institutu za medije.

Sarajevska produkcija „Deblokada“ traga za filmskim arhivom, fotografijama i pričama o Emeriku Blumu, nekadašnjem direktoru „Energoinvesta“ i gradonačelniku Sarajeva. Odlučili su se za projekciju filma koji nije u potpunosti završen, kako bi gledaocima pokazali šta su do sada našli i kako bi uključili u rad na završetku ovog ostvarenja. Povod je to za razgovor sa rediteljkom filma Jasmilom Žbanić.

Večeras počinje jubilarni 10. Mostar Summer Fest. Potrajaće punih tri dana, a šta vas to čeka, ukoliko ste u Mostaru ovih dana – otkriće nam Snježana Pandža, portparolka ovog muzičkog događaja.

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!