Srđan Mandić: Prevareni smo od strane NiP-a

Novi dan 05. jul 202211:29 > 12:355 komentara
N1

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Sarajevo za N1 pojasnio je koalicijske odnose u ovoj lokalnoj zajednici nakon što kadar Naše stranke u kojoj je Mandić nije dobio mjesto dopredsjedavajuće ove Općine iako je to bio koalicijski dogovor "Trojke" odnosno NS, Naroda i pravde i SDP BiH.

Naime, kandidatkinja Naše stranke za dopredsjedavajuću Općinskog vijeća Centar Sarajevo bila je Sara Arslanagić dok je imenovana Marijana Podrug-Arapović iz NiP. Za Mandića ovo je pokazatelj da unutar koalicijski odnosi na lokalnom nivou baš ne funkcionišu i da se o ovome treba porazgovarati.

“Prevareni smo na taj dan”, rekao je Mandić.

Što se tiče mogućnosti da Naša stranka bude prevarena nakon Općih izbora Mandić kaže da je po tom pitanju miran.

“Znam da nisam povukao niti jedan potez tajno ili javno koji bi naštetio koaliciju. Ovi koji su to, naše kolege iz lokalne organizcije Naroda i pravde trebaju sebi, svojim biračima i nama pogledati u oči i reći. To je još svježe nismo se vidjeli”. objasnio je Mandić.

Mandić kaže da iako je na skoro na polovini mandata da dobro radi pogotovo, kako je objasnio, u okolnostima prošlogodišnje situacije sa koronavirusom i sadašnje sa enormnim povećanjem cijena.

“Obzirom na situaciju koju smo zatekli koja je zaista katastrofalna puno toga što smo uradili i što radimo ne pokazujemo vani puno. Puno je tih stvari koji se dešavaju unutar zidina Opštine”, objasnio je Mandić.

Također, Mandić je ponovo kritikovao Odluku o proglašenju urbanog krajolika Sarajeva koju je donijela Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika BiH, koja je kako je objasnio, “omča oko vrata” ne samo ovoj lokalnoj zajednici već i Općini Stari Grad Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar