Šta posjeduje Turković za koju “građani BiH dobro žive, ali su razmaženi”

Vijesti 20. jan 202216:00 > 16:12 14 komentara
MIP
Bisera Turković (N1 BiH)

Ministarica spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković vlasnica je pet kuća u državi i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a njeni sinovi poseduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je da je Turković 2008. godine od sarajevske Opštine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata, plativši ga certifikatima 15.400 konvertibilnih maraka (oko 7,8 hiljada eura).

Četiri godine kasnije isti stan je prodala po jedanaest puta većoj cijeni, za 180 hiljada maraka (oko 92 hiljade eura).

Potom je, kako je objavio CIN, kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola miliona maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu.

Ove nekretnine prostiru se na skoro dunum i po zemlje.

Dok je bila ambasadorica u Kataru imala je platu višu od 9,5 hiljada KM (skoro pet hiljada eura), a uz to je imala prihode od oko dvije hiljade evra za izdavanje nekretnina.

Posjeduje dva vozila “Porše Kajen” i “Folksvagen kombi”, navodi CIN.

Turković je izazvala burne reakcije svojom izjavom da građani u BiH imaju “jako dobar život”, da je ekonomska situacija u zemlji dobra, a da su građani “razmaženi”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

“Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, kazala je Turkovićeva, gostujući na sarajevskoj Hajat televiziji.

Prema njenim rečima, u BiH “tu i tamo” ima teških slučajeva.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare