Šta u PDP i SDS kažu o navodnom osnivanju stranke Jelene Trivić

Vijesti 23. mar 202313:18 0 komentara
N1

Sjednica Predsjedništva PDP-a biće održana za vikend, a Glavni odbor te stranke zasjedaće u aprilu u vezi sa unutarstranačkim izborima, rekao je Igor Crnadak.

Diplomatski je odgovorio o navodima da Jelena Trivić napušta PDP i osniva svoju stranku.

Jelena Trivić je nepokolebljiv i vrhunski opozicionar. Nemam komentar o najavi da će osnovati novu stranku i napustiti PDP“, kratko je odgovorio, a na potpitanja novinara ponovio da je “Jelena nepokolebljiv opozicionar”.

Šef kluba poslanika SDS Vukota Govedarica rekao je da je izjava v.d. predsjednika Milana Miličevića o tome da Jelena Trivić osniva svoju stranku izvučena iz konteksta, te da je nastala nakon sugestivnog novinarskog pitanja:

Gdin Miličević je rekao da je razgovarao sa Jelenom Trivić. Gđa Trivić je bila ranije član SDS-a, pa izašla. Ja bih lično volio, ako bi namjerila da napusti PDP, da se vrati. Svako je kovač svoje sreće, pa i gđa Trivić. Mislim da usitnjavanje neće biti korisno za opoziciju“, rekao je Govedarica odgovarajući na novinarska pitanja.

Novinari su se pobunili, ističući da pitanja koja su postavljena, nisu bila sugestivna, a da odgovor nije istrgnut iz konteksta. Govedarica je još jednom demantovao nagađanja da on napušta SDS, navodeći da je od odrastao i živi kao SDS.

Sama Jelena Trivić se nakon opštih izbora povukla i rijetko istupa u medijima, još rjeđe posjećuje PDP. Fo sada nije ni potvrdila, ni demantovala informacije da osniva svoju stranku, no te informacije potvrdilo je više upućenih u političke tokove.

Inače, nakon neuspjelog referenduma u Bijeljini, SNSD i većina u skupštini tog grada podržali su ekspresno sve tačke dnevnog reda koje je predložio gradonacelnik Ljubiša Petrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!