Stanivuković: Banjaluka osakaćena za 21 milion KM

Vijesti 28. dec 202211:07 1 komentar
N1

I dalje se vodi politička borba između gradonačelnika Banjaluke i SNSD skupštinske većine koja je podnijela niz amandmana na rebalans budžeta za ovu i budžet za narednu godinu.

Nakon jutarnjeg sastanka šefova klubova pomaka gotovo da nema:

“Ostajem pri svemu što sam rekao. Radikalno i bez mjere se išlo ka Banjaluci. Ovo je naš krik odbrane. Ja sam iznio svoje prijedloge, oni nisu iznijeli ništa, jer nemaju mandat da odlučuju. Mandat čekaju od političkih komiteta i šefova stranaka. Neprihvatljivo nam je uzimanje poreza na nepokretnosti, to je u Banjaluci 5-6 miliona naredne godine. Ako nam uzmete porez na nepokretnosti, žao nam je Banjaluka nema podršku za projekat dvorane. To je upravo novac za dvoranu.” kaže Stanivuković.

Pozvao je sve radnike Akvane i olimpijskog bazena da sutra prije sjednice Skupštine Grada Banjaluka dodu pred zgradu ove institucije, koju kako kaže SNSD tjera u stečaj. Najavio i dolazak vatrogasaca, civilne zaštite i drugih radnika.

Ranije je Stanivuković istakao da Gradski olimpijski bazen i Akvana mogu da postoje do 31. decembra, zbog opstrukcija većine. Dodao da je ugroženo funkcioniranje grada.

Navodi da je nedopustivo smanjenje stavke za gorivo za funkcionksanje Civilne zaštite i vatrogasa.

Priprema za sutra pred sjednicu skupštine “političko demokratsku borbenu gotovost”. Upitna su kaže sredstva za obilježavanje Nove godine i 9. januara.
“Njihovi amandmani su odraz lične mržnje prema meni i Banjaluci,” dodaje.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, rekao je juče da je skupštinska većina podnijela niz amandmana na rebalans budžeta za ovu i budžet za narednu godinu, ali da nisu dobili odgovor gradonačelnika Draška Stanivukovića.

SNSD je najavio da su njihovi amandmani teški manje od 4 miliona KM i za rebalans 2022. I za budžet 2023.

Stanivuković kaže da su amandmani veći od 15,3 miliona KM, a uz uzete poreze sabrao je da je Banjaluka “osakaćena” 21 milion KM.

Većini nudi prostor od 7 miliona KM za njihove amandmane i projekte.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare