Stanivuković sutra doručkuje na parkingu, poziva sve da dođu (VIDEO)

Vijesti 12. apr 202313:45 1 komentar
Screenshot

Zbog spora Grada Banjaluka sa Autoprevozom u vezi lokacije Stare autobuske stanice, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je za sutra skup na spornoj lokaciji.

“Biću na parkingu u 10:30 časova i zajedno sa svima braniću svaki pedalj zemlje. Sutra tamo provodimo pauzu i doručkujemo, kao i sve što treba. Dođite svi…”, rekao je Stanivuković.

Parking na Staroj autobuskoj stanici u Banjaluci je na osnovu odluke Ustavnog suda BiH pripao “Autoprevozu”, a sutra je zakazano prinudno izvršenje i uvođenje “Autoprevoza” u posjed ovog zemljišta.

Grad je najavio da će podnijeti novu tužbu protiv Autoprevoza i kažu da su prikupili 28 materijalnih dokaza koje će priložiti Ustavnom sudu BiH.

Stanivuković kaže da je “oteto” zemljište jedno od najvrijednijih, jer se tu nalazi i Muzej savremene umjetnosti RS i galerija.

“Sudovi su raznim manifetlucima izdejstvovali da ovo prođe mimo zakona. Ovo nije prvi put da institucije legalizuju kriminalce. U slučaju Autoprevoza ključni ugovor je izgubljen, što je bizarno. Grad Banjaluka će se do posljednjeg boriti za svaki pedalj zemlje. Svi sudovi u RS su rekli da je to u zemljištu grada, a Ustavni sud BiH odluči drugačije”, dodao je.

Stanivuković tvrdi da se time nastavlja otimanje imovine od Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare