Sud rekao da nije hitno: Sebija Izetbegović tek treba dokazati da li je profesorica

Vijesti 08. sep 202316:22 0 komentara
F.Z./N1

Advokati Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i Univerziteta u Sarajevu dobili su rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je odbijen zahtjev Izetbegović o mjeri osiguranja koja se odnosi na njen status profesorice na Univerzitetu u Sarajevu.

Advokat Univerziteta u Sarajevu Enver Smajkan kaže da nema dileme, ovom odlukom Kantonalnog suda potvrđeno je ranije rješenje da Izetbegović više nije profesorica.

“Ranije odluke Univerziteta u Sarajevu koje se odnose na oduzimanja statusa profesorice za Sebiju Izetbegović ostaju na snazi i sada slijedi parnični postupak”, rekao je Smajkan.

Međutim, iz pravnog tima Sebije Izetbegović demantuju Smajkna te objašnjavaju da je samo odbijen njihov zahtjev za mjerom osiguranja jer ga “sud nije cijenio hitnim već da se to može provoditi u redovnom postupku”.

“Tek u parničnom postupku treba se odlučivati o statusu Izetbegović kao profesorice i Rješenje sarajevskog kantonalnog suda se uopšte ne odnosi na to kako tvrde iz UNSA”, istakao je za N1 advokat  Esad Oruč.

Podsjetimo, ranijim odlukama Senata Univerziteta u Sarajevu oduzete su akademske titule Sebiji Izetbegović jer je po njihovoj odluci utvrđeno da postoje akademski nedostaci u vezi njenog studiranja u Zagrebu. Potom je ona odlučila da pokrene pravosudni proces protiv UNSA i sve navedeno nazvala “političkim progonom”.

Sebiji Izetbegović oduzeto zvanje redovne profesorice

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!