Suđenje zbog ubistva Adisa i Davora: Ko su Bruce Lee i Četnik na Sky aplikaciji

Vijesti 13. mar 202316:40 0 komentara
N1

Nakon analize komunikacije putem Sky aplikacije, pregleda video nadzora, praćenja kripto telefona, a potom i pronalaska materijalnih dokaza na parceli koju je koristio Aleksandar Macan, istražitelji nedvojbeno ističu da je Sava Marinković pucao na sarajevske policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, a da su Aleksandar Macan i Marko Trifković učestvovali u krađi automobila.

Na današnjem ročištu istražitelji su objasnili da su Marinković, Macan i Trifković djelovali kao kriminalna grupa, dok su njihove kriminalne aktivnosti primjetne i prije 26. oktobra 2018. godien kada su ubijeni sarajevski policajci na Alipašinom Polju. Pronađeni su i dijelovi automobila sa kojim su pobjegli sa mjesta lokacije, kao i puškomitraljez i drugo oružje, istakao je istražitelj SIPA-e.

Zadatak istražitelja Melisa Fiše, bilo je prikupljanje i dekodiranje podataka putem Sky aplikacije, a on je danas svjedočio pred sudom.

Pratili smo kretanje kripto telefona i uočili smo da je Sava Marinković u Pasatu bio u Grudama, 19.10.2018. godine. Potom da je 19.11.2018. godine kripto telefon bio u Golfu V Marko Trifković je tada upravljao vozilom. To auto se pokvarilo i odvezeno je automehaničaru,” ispričao je istražitelj SIPA-e. Istražitelj ističe da je Trifković poslije prijetio automehaničaru i da je ta prijetnja snimljena. Istražitelj je također saznao i da je Trifković u jednoj od kafana govorio da njega treba ukloniti.

U predstavljanju kako su otkriveni neki od dokaza istražitelj prepričava dešavanja kada su otišli na parcelu na Palama koja je u vlasništvu Anđe Klačar, a koju je Aleksandar Macan koristio. Tamo je pronađeno oružje, ručni bacač. Uz pomoć detektora pronalaze i dijelove puškomitraljeza koji je zakopan kao i dijelove auta. ”Stekao sam dojam da je zakucan u zemlju,” dodaje istražitelj. Analizirajući komunikaciju Macana putem skaj aplikacije upečatljivo je da je tražio od Božovića da zapali auto jednom od policajaca koji radi na ovom predmetu, a živi na području Republike Srpske. Macan je također pokušavao uspostaviti kontakt sa Markom Trifkovićem kojeg je nazvao Bruce Lee. Macan je bio jako slobodan u komunikaciji putem Sky aplikacije pa je putem nje selfije slao suprugi.

Na Sky aplikaciji Sava Marinković nosio je naziv Četnik, a poslije je taj naziv promijenio u Početnik, objašnjeno je na današnjem ročištu. Pred sudom je svjedočila i Aleksandra Mizdrak, inspektorica MUP-a KS koja je izjavila da podaci koji su dobijeni iz Sky aplikacije upućuju na to da je Marinković bio na mjestu ubistva u Ulici Geteova na Alipašinom Polju.

Da je ubistvo počinio Sava Marinković toliko je jasno kao 2+2,” poručio je istražitelj Fišo.

Glavni pretres zakazan je za 21. mart u 10:30h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!