Šulić: CIK ne zna Izborni zakon

Vijesti 24. okt 202212:00 3 komentara
N1

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održaće se u srijedu u 11 sati, a na njoj će se naći dvije tačke dnevnog reda: Prijedlog rebalansa budžeta po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o izvršenju budžeta za 2022. po hitnom postupku. Postoji mogućnost da se zakaže još jedna poseban sjednica, ako dođe zahtjev Vlade koji će se odnosi na budžet za 2023.

“Nemamo za sada zahtjev Vlade o tome”, rekao je Denis Šulić, potpredsjednik NSRS.

Šulić je govorio i o ponovnom brojanju glasova za predsjednika RS i zbog neobjavljivanja rezultata za predsjednika RS i Narodnu skupštinu RS.

“Vidjeli ste da CIK i oni koji sjede tamo, ne znaju Izborni zakon. Oni su zaboravili da za Narodnu skupštinu RS unutrašnji cenzus na republičkim izborima nije 10% kao na lokalnim, nego 20%, pa su dodijelili mandate ljudima koji ih nisu osvojili. Druga greška je to što je CIK ispustio hrvatsku komponentu u NSRS, odnosno obavezu da minimalno budu četiri poslanika iz svakog naroda. Iako to nije ispoštovano direktnim mandatima osvojenih političikih partija u NSRS, da se to riješi kompenzacijskim mandatima, političkih partija koje imaju Hrvate na kompenzacijama. I onda vidite da imate CIK koji ne zna da objavi preliminarne rezultate”, kaže Šulić.

Govoreći o mitingu, rekao je da će se na njemu iskazati volja naroda u RS, da je Milorad Dodik predsjednik RS, a da je SNSD osvojio više glasova nego sve opozicioni stranke, te da je Željka Cvijanovič iz SNSD-a pobijedila za više od 100.000 glasova razlike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare