Suze na sarajevskom aerodromu: Ibrahim dočekao oca doktora, dječak majku i braću (VIDEO)

Vijesti 19. mar 202420:07 0 komentara

Četvero ljudi, srodnika državljana Bosne i Hercegovine koji su ostali u Gazi, večeras su stigli u Sarajevo. Na aerodromu su ih dočekale porodice, a među njima i oni koji su ranije došli u BiH. Srca su im sada, poručuju, smirenija, ali da ne mogu biti duše zbog drugih rođaka, prijatelja i komšija koji su ostali tamo.

Ibrahim El-Ran je večeras dočekao svoga oca. U prošloj evakuaciji iz Gaze su spašene njegova majka i sestra.

“Hvala svima koji su radili na ovome. Biće mi puno srce. Brinemo se i za rodbinu i ostale stanovnike Gaze, to je užasno što se dešava. Ne možemo biti mirne duše”, rekao je Ibrahim.

Suze radosnice i olakšanja viđene su na licima porodica. Ovoga puta stigli su majka s dvoje djece i Ibrahimov otac ljekar Mohamed El Ran koji je bio jedini hirurg u Gazi.

N1

Ministar Elmedin Konaković kazao je ranije kako su imali problema s njihovim dolaskom i da je riječ o ljudima koji su bili na prvom spisku.Pojasnio je da su naišli na tehničke probleme u smislu dužine trajanja odluke koja je istekla.

“Vrlo brzo, u nekom rekordnom roku, kolega Nenad Nešić i Ministarstvo sigurnosti BiH, Ured za zakonodavstvo, predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto i svi zajedno na Vijeću ministara donijeli smo novu odluku o njihovom ulasku i boravku. Važno je napomenuti da su to osobe za koje su izvršene sigurnosne provjere, ne predstavljaju nikakvu bezbjedonosnu smetnju”, naveo je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!