“Tačno je, Milanović je u Sloveniji doveo u pitanje presude o genocidu”

Vijesti 14. sep 202215:19 5 komentara
Anadolija

Nakon što je Ured predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, na upit N1, odgovorio kako je "laž" da je Milanović negirao genocid u Srebrenici na sastanku lidera u okviru samita Brdo-Brijuni, zatražili smo i komentar predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića koji je također prisustvovao sastanku.

Iz Kabineta predsjedavajućeg kazali su za N1 kako “nije uobičajeno govoriti o tome šta se govorilo na ovakvom susretu, ali nije uobičajeno ni da predsjednik članice EU dovodi u pitanje presude međunarodnog suda o genocidu”.

“Tačno je da je predsjednik Hrvatske na radnom ručku u Brdu, ponavljajući svoje ranije javno izrečene stavove, dovodio u pitanje presude Haškog tribunala o genocidu u Srebrenici. Nakon što je upozoren i suočen sa činjenicama i nalazima iz presuda, Milanović je ustvrdio da on ima pravo propitivati sve, pa i presude, na što je dobio oštar odgovor predsjedavajućeg Džaferovića koji je poručio da Milanović, ako ne prihvata presude međunarodnih sudova o genocidu, ima ozbiljan problem”, navodi su odgovoru Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Podsjetimo, na informaciju da je Milanović negirao genocid u Srebrenici na ovom sastanku, izazvala je burne reakcije. Iz njegovog Kabineta kazali su kako to nije istina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (5)

Vidi sve komentare