Tadić, Maglov, Gutić i Smajić gosti Novog dana

Vijesti 27. mar 202315:07 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

“Ko ne zna misliti taj slijedi”… čemu nas sistem uči, da i slušamo ili razmišljamo? Može li se prosječna građanska svijest oduprijeti koordiniranim pritiscima politike, vjerskih institucija, čak i medija? Ima li riječi da se objasni prizor dvoje starih, nemoćnih ljudi, pretučenih i poniženih u vlastitom domu? Koja logika stoji iza ovog napada, je li napad logična posljedica svakodnevne huškačke politike kojom se na nivou nesvjesnog upravlja ljudima…sociolog Tomislav Tadić odgovara na ova pitanja!

Veliki štrajk, nazvan “mega štrajk” parališe saobraćaj u Njemačkoj. Transportni sindikati na ovaj način zahtijevaju povećanje plata zbog inflacije. Iz Njemačke za N1 izvještava novinar DW Mehmed Smajić.

Zenički rudari za danas najavili štrajk. Štrajkuju glađu zbog kašnjenja februarske plate i toplog obroka. Gradska uprava Grada Zenica prije 10-ak dana ponovo blokirala račun zbog duga od 3 miliona KM po osnovu zateznih kamata za naknadu za komunalno-građevinsko zemljište, što je još 2018. godine Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo te proglasio neustavnom odlukom.

Šta je dominantan narativ na Tik toku – da li onaj koji šalje poruku da “najgori mogu biti najbolji” ili put do pratioca pronalaze i druge vrijednosti i poruke? Kakav sadržaj donosi veću zaradu? Koliko mržnje se može plasirati za koliko para? O mreži na kojoj veliku popularnost uživaju bivši zatvorenici,osuđeni za reketarenje, trgovinu drogom, razbojništvo za Novi dan govori tik tokeri, stručnjaci za digitalni marketing i psiholozi.

Šta su posljednja istraživanja pokazala, u kojem smislu je covid utjecao na kognitivne funkcije? Kako je covid utjecao na anksioze i depresivne poremećaje? Šta se dešava u neurološkim spletovima pa se ova vrsta poremećaja javlja ili se intezivira? Kako pojačati kognitivne sposobnosti – Faruk Gutić – ambasador kongresa medicinskog i biomedicinskog inžinjeringa koji se u aprilu održava u Sarajevu je gost ND.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!