Traje praznik “najvažnije sporedne stvari na svijetu”: Evo koga favorizuju bh. građani (VIDEO)

Vijesti 17. jun 202419:44 0 komentara

Nogometna groznica trese cijeli stari kontinent. S velikom pažnjom, svakodnevno se gledaju sve utakmice Evropskog prvenstva. Takva je situacija i u Bosni i Hercegovini. Iako nas nema na Euru, bh. navijači imaju svoje favorite.

Iako Bosna i Hercegovina ne nastupa, pomno se prati svaka utakmica Evropskog prvenstva. Mnogo je euforije, aplauza, ali i zamjerki, poručuju fudbalski zaljubljenici.

“Navijači su katastrofa, vidite sinoć bruku. Brukaju i sebe i državu i sve. Sport je nekad bio zakon, a sad ja navijam za onoga, a ti si protiv onoga, to ne valja to tako nekad nije bilo”, kaže jedan građanin Sarajeva.

Na pitanje za koga navija, odgovorio je da podršku daje Englezima ili Njemcima.

“Ne navijamo za susjede odmah da kažem, navijamo za Njemačku, Englesku i tako”, kaže nam i drugi sagovornik.

No, u pojedinim gradovima najveća pažnja je usmjerena upravo ka komšijama. U Istočnom Sarajevu debi Srbije protiv Engleske pratio se u centru na otvorenom.

“Reprezentacija Srbije je igrala baš dobro, borili su se, izgubili su, ali i to je sport”, ističe stanovnik Istočnog Sarajeva.

U Banjaluci simpatije takođe za Srbiju, a navijači su ispunili dvoranu Borik. No, prate se i analiziraju i ostale selekcije.

“Ovo je jedno od najboljih prvenstava, zato što se ne ide na neriješeno nego se igra ko će dati više golova i to je kvalitetno, bilo je nekoliko kvalitetnih utakmica. Za mene je najbolji utisak ostavila Španija, Španija je igrala izvanredno, relativno dobro je igrala Njemačka, ali ona je igrala protiv Škotske koja je vrlo loša, a Španija je igrala protiv Hrvatske, koja je moćna reprezentacija”, kaže Banjalučanin.

Potpuno drugačija očekivanja imaju Mostarci.

“Italija je moj favorit, malo pratuckamo, kladionica, po kvotama, ne gledam utakmice, samo pratim kvote”, ističe jedan Mostarac, a drugi dodaje: “Portugal, volio bi da Portugal osvoji, ali kako pogađam, ispašće u prvom krugu.”

Ko će stići do finala, još je teško prognozirati. Ali ono što je sigurno, jeste da će fudbal do polovine jula ostati najvažnija sporedna stvar u našoj državi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!