U Bratuncu služen parastos za ubijene srpske žrtve

Vijesti 10. jul 202116:49 0 komentara
Srna

Na groblju u Bratuncu danas je služen parastos za 3.267 Srba iz srednjeg Podrinja koji su stradali tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Bratuncu da je “stradanje srpskog naroda u Podrinju u minulom ratu ostalo nekažnjeno”.

Naveo je i da je za “oko 3.500 srpskih žrtava presuđena jedna sramotna i ponižavajuća presuda”.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je služio parastos, poručio je da će srpski narod svjedočiti istinu da su Srbi stradali u Podrinju i da je uloga crkve da sačuva uspomenu na žrtve ovih zločina.

Nakon parastosa delegacije su položile cvijeće i odale počast žrtvama kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu.

Podsjetimo da je u Opštini Bratunac donesena je naredba o zabrani muzike u ugostiteljskim objektima 10. jula 2021. godine.

Kako nam je potvrđeno iz ove opštine, muzika je zabranjena 10. jula 2021. do 13 sati zbog obilježavanja stradanja Srba u Podrinju

Opština Bratunac donijela je naredbu o zabrani izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima na području opštine Bratunac. Zbog nepoštovanja dozvoljene čujnosti, odnosno nivoa buke, u skladu sa propisima iz oblasti zaštite životne sredine i odredbi člana 15. Zakona o javnom redu i miru, zabranjuje se izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima (u zatvorenom i otvorenom prostoru) na području opštine Bratunac do daljnjeg“, navodi se u naredbi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!