I vlast i opozicija RS saglasni u vezi Rezolucije o genocidu u Srebrenici: Sabiraju one koji su glasali protiv i bili suzdržani

Vijesti 24. maj 202417:11 0 komentara
N1

U bh. entitetu RS jednoglasni i vlast i opozicija. Čestitke se redaju za diplomatiju koju je vodio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.Nastavljeno je s negiranjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici i presuđenih zločina.Traži se pijetet za srpske žrtve, a spominje i razdruživanje.

U momentu izglasavanja Rezolucije u Njujorku palili su svijeće za najmilije, ubijene u ratu devedesetih.

“Meni je sin poginuo 1995.godine i to od NATO avijacije. Ako smo mi genocidni, pitam se-ko pobi naše”, rekla je Zora Vuković, majka poginulog borca stradalog od NATO avijacije.

A ubijeno je, poginulo, stradalo 34 000 srpskih žrtava navode iz BORS-a. 34 000 imenima uklesano je u Spomen sobi u Banjaluci, među njima su vojnici, civilne žrtve i djeca. Zbog stigmatizacije, kažu jednog naroda, dižu glas protiv.

“Časni srpski oslobodilački narod svakako da nije zaslužio, niti će se ikada pomiriti sa onim što piše u toj rezoluciji”, naveo je Goran Rogić iz BORS-a.

Preko pet milijardi stanovnika, odnosno 2/3 planete, gotovo 110 članica UN-a nije podržalo rezoluciju, sabiraju političari u Republici Srpskoj. Novi multipolarni svijet, kažu jučer je stupio na scenu. Milorad Dodik dodaje-Amerika je izgubila autoritet.

“Nisu uspjeli ni da imaju natpolovičnu većinu zemalja članica UN. To je propala stvar, ja se ne bih ponosio da sam na njihovom mjestu”, istakao je Dodik.

Više u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!