U Tuzli uhapšen bivši pripadnik Crvenih beretki, u Srbiji osuđen na 16 godina zbog ubistva

Vijesti 04. aug 202412:42 0 komentara
Facebook/Predrag Raković

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su se oglasili o hapšenju muškarca koji je u bjekstvu i koji se dovodi u vezu s ubistvom na području Srbije.

Iako nisu detaljisali o kome je tačno riječ navodeći samo inicijale P.R. i osnovne detalje, mediji pišu da se radi o izvjesnom Predragu Ratkoviću, plaćenom ubici i bivšem pripadniku Crvenih beretki. On je, umjesto na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji, boravio u BiH.

Naime, Ratković je lociran i uhapšen u jednom od objekata u Tuzli 2. augusta ove godine, a do njega je tuzlanska policija došla na osnovu obavještajnih podataka.

“On je tom prilikom kod sebe posjedovao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da su krivotvoreni. Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet, a radi se o P.R., rođenom 1975.godine u Užicu, Republika Srbija. Priveden je u službene prostorije MUP-a TK, a dan kasnije, nakon kriminalističke obrade predat je u nadležnost Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘krivotvorenje dokumenata’. U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP-a TK sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i  Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine”, naveli su iz MUP-a TK.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje dokumenata.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također, bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Također, dovođen je i u vezu s bajkerskom kriminalnom grupom Banditosi, navodeći kako je riječ o plaćenom ubici, piše Srpskainfo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!